Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
9.12.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Britská firma podle počtu vyhledávání na Googlu sestavila žebříček softwaru, který je nejžádanější mezi piráty. Zatímco většinu předních příček zabírají programy od Adobe, docela překvapí třeba WinRAR.
Bazi777 (1) | 10.12.20208:33
Nadpis je zavádějící neřkuli téměř lživý a diskutéři nejspíš článek nedočetli do konce ! Autor měl poslední dva odstavce umístit hned pod nadpis. To, že je to ­"nějaký­" výsledek Gůglu navíc v nějakém UK asi nikoho nezajímá a plácaj a plácaj. Ó bóže, ó bóže.
Odpovědět1  0
Chuch-in (62) | 10.12.20208:26
Kdo tohle monstrum ještě používá? :D Mnohem lepší mi přijde 7­-zip, umí snad vše co je potřeba, ničím neotravuje a je free.
A pirátit antivir? Pokud mají lidé Windows 7, pochopím otravnej Avast free, ale pokud mají Windows 10, tak tam je integrovaný deffender, který je jeden z nejlepších a ničím neotravuje. Navíc když jsem lidem odinstalovával z PC s Windows 10 Avast, tak bylo vidět velké zrychlení.
Odpovědět4  1
potooczech (345) | 10.12.20208:36
Ten Defender je fajn ... není to top řešení, ale je rozhodně lepší jak jakýkoli ­"free­" antivir. A rozhodně lepší jak ­"free­" šmírující Avast nebo AVG samo o sobě spíše připomínající vir než antivir.
Odpovědět4  1
odb (523) | 9.12.202021:22
Ten WinRAR nechapem. To musi byt nejaka relikvia z minulosti, ktorej sa ludia nevedia zbavit.

S WinRARom sa casto stretavam na PC a nechapem preco to ludia stale pouzivaju a kradu, ked je tolko free a funkcnych nahrad.

Menej ale podobne je to aj s inym SW. Ludia nepoznaju moznosti a pouzivaju­/kradnu to co poznaju. Zazil som ludi, ze kradli Adobe produkty, lebo ich poznali, nie preto, ze ich potrebovali. Kludne by si vystacili s lacnejsim alebo free SW.
To iste Office. 99% ludi robi v Office bezne veci, ktore rovnako dobre zvlada LibreOffice ale furt budu kradnut ten Office, lebo Office.
Odpovědět2  2
batmaster (699) | 9.12.202021:38
Osobně RAR používám moc rád a mám jeho trial verzi. To že při rozbalení musím zmáčknout tlačítko navíc mi nevadí. Párkrát do měsíce se to snese.
Office mám koupený a Libre používám­(e­) jen jako nutné zlo na mašinách, kde se používá jen příležitostně ­"pro čtení­". Ať si říká kdo chce co chce, MS je prostě v kancelářských balících nejlepší. Kdo používá MSO pro seriózní práci, tek ten by za Libre neměnil, ani když je zadarmo.
Odpovědět3  3
pfranta (74) | 10.12.202010:06
A už umí Word to co Write? Je to již více než 10 let, co jsem byl nucen používat Office 2007 pro tvorbu technické dokumentace. Jestliže Write bylo možno pokládat za řešení, blízké DTP aplikacím, tak Word dokázal spolehlivě vkládat do dokumentů obrázky pouze jako znak ­(ostatní metody byly samozřejmě k dispozici, ale reálně nepoužitelné­). Převzal jsem od kolegy dokument, kde měl obrázky s popiskami vložené do tabulek. Později jsem zjistil, že to byl léty prověřený workaround, jak spolehlivě vkládat obrázky s popisky. Word totiž vkládal popisek obrázku mimo rámec ­(jak to dělá Write­), takže se to během úprav rozsypalo. Ruční vložení obrázku a popisku do rámce nebylo také dobře použitelné, neboť s rámci moc dobře Word pracovat neuměl ­(zase to bylo možné obejít tabulkou­).
Odpovědět1  1
KRoman47 (37) | 11.12.20207:31
WinRAR je trial licence, kterou lze používat 40 dní a pak by ji měl uživatel odinstalovat, takže lidé, kteří tak nečiní, se tu veřejně doznávají k porušování licence.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 9.12.202022:05
Protože prostě JE? Osobně též užívám Wrar trial, prostě jen kliknu na otravující hlášku. Zato co se týká Photoshopu nebo Office, tam to i chápu. Co se člověk naučí, to používá. Ale je fakt, že naprostá většina potřebuje jen OTEVŘÍT dokument nebo prezentaci a na to fakt stačí open­/libre office.
Odpovědět3  1
batmaster (699) | 9.12.202022:34
Pravda. ­"Na čtení­" je Libre v pohodě a taky třeba na napsání odstoupení od kupní smlouvy. ­(Složitěji strukturovaný Word a vyspělejší Excel už ale bývají problém.­)

Např. mi pro svoji práci používáme spousty vlastních utilit na práci s Excelm ­(VB+Excel, jsou hodně mocné nástroje.­), externí programy co používáme exportují do Excelu atd...

Jinak, zvyk je železná košile a upřímně, proč dělat nějaké kompromisy, když člověk nemusí. :­) ;)
Odpovědět2  1
potooczech (345) | 10.12.20208:34
Libre Office ani zdaleka nejsou schopnou náhradou za Office. Ano, pro někoho, kdo potřebuje sesmolit stránku textu, udělat obyčejnou tabulku nebo jednoduchou prezentaci to jde, ale zkuste to dát někomu, kdo opravdu pracuje. Excel versus Calc naprosto nemyslitelné. Navíc si lidi navykli na Outlook jako součást balíku Office. Přičemž nutit lidi zvyklé na Outlook přecházet na alternativy je také problém.
U nás si jedna část holdingu odmítla Office koupil a dva roky zkoušeli jet na Libre Office a EMclientovi a už jsou zpátky na Office a platí si M365. Jako pro studenta na doma jsou Libre Office fajn, ale pracovat na tom ... to ne.

A proč by lidé nemohli využívat Winrar, když jsou na něj léta zvyklí? Obecně v té tabulce jsou Winrar a Adobe Reader hned vedle sebe ... u řady lidí je to jedna z prvních věcí, které si do PC dají, protože potřebují otevírat archivy a pdf soubory. A jsou na to navyklí. Ano, jsou alternativy, ale proč by je hledali, když řešení mají? To je jako s přehrávačem ... pokud jedu léta na VLC, funguje mi, jsem s ním spokojený, proč bych za něj hledal náhrady?
Odpovědět2  2
tombominos (1290) | 10.12.202010:30
Ja jsem s Libre office uspesne udelal nekolik projektu. Rikat, ze je to vhodne pro ­"studenty­" je docela mimo.
Jak pise nekdo nahore, zalezi, jak komplikovane dokumenty nebo jake nastroje jeste v ramci jednotlivych SW se pouzivaji. Obecne lze ale v LibreOffice vytvaret, upravovat bezne typy dokumentu bez problemu.
Odpovědět3  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.